Halvtid och lite till.

Huay Yang

Nu har vi varit här i Thailand i en bra bit över två månader, närmare två och en halv månad och för ett par veckor sedan passerade vi halvtid för vår resa. När vi reflekterar lite så är det först nu vi verkligen förstår att vi är här på lång tid. Den första tiden, kanske de första fem-sex veckorna vi var här kändes det som att vi var här på semester, men nu har det blivit vår vardag på riktigt.

Vi trivs fortfarande väldigt bra här i Huay Yang, men vi hade ett par lite svajigare veckor precis efter nyår. Det blev lite deppigt i och med sjukhusvistelsen (finns det något som kan skapa Sverigelängtan så mycket som sjukhus utomlands?), och därefter kom ett regnoväder med storm. Självklart ska vi inte klaga på några dagars regn, men utbudet av aktiviter vid regn här är i princip obefintligt så efter bara några timmar är det lätt hänt att hela familjen klättrar på väggarna. Men så snart solen började lysa försvann den lilla längtan hem till Sverige som ändå hade infunnit sig, och i och med Ines skolstart här i svenska skolan blev det lite nystart för oss alla. Vi har fått en ny slags vardag där Ines nu går i skolan på förmiddagarna, vilket hon trivs jättebra med. Det innebär också att vi hinner vara mer närvarande med de andra två tjejerna under de timmarna, och därefter sover Nomi lunch och då får vi återigen lite tid med ”bara” två barn.

Som sagt trivs vi fortfarande jättebra, men som vi nämnt tidigare har våra besök av familj och vänner helt klart varit en stor bidragande del till det, och vi är så glada över alla som kommit hit och hälsat på oss. Vid varje besök (hittills tre stycken) har det blivit någon form av nystart, vi har fått hjälp att underhålla tjejerna och har även fått en annan typ av socialt liv. Våra utflykter, nu senast till Kuala Lumpur, och tidigare till Bangkok, Ho Chi Minh City och Hua Hin har också gjort mycket för att bryta av strandlivet, och vi har varje gång vi kommit tillbaka uppskattat lugnet här i byn.

Nu ser vi snart fram emot ett sista Sverigebesök, och Ines har två veckor kvar i skolan här. Därefter kommer troligtvis den sista månaden här i Thailand att se lite annorlunda ut än vi tänkt från början, och vi håller tummarna för att det kommer bli bra. Följ oss gärna på instagram för tätare uppdateringar, @istalletforoverall heter vi där. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s