Life is a beach.

Äventyr, Koh Phayam

Efter nära dagar på den norra stranden Ao Khao Kwai var det dags att flytta till den sydvästra större stranden Aow Yai. För att slippa mopparna hyrde vi en traktor för ändamålet, och även om det var lite skakigt på den smala vägen kändes det helt klart bättre än att kasta upp barnen på moppar utan hjälmar.

Stränderna är ganska olika till sin karaktär, men har gemensamt att båda är oerhört mysiga. Den södra stranden är både längre och bredare, vid lågvatten nästan overkligt bred. Längsmed stranden ligger charmiga bungalows sida vid sida med mysiga restauranger, och stämningen är oerhört avslappnad. Båda stränderna är ganska lugna, även om den södra stranden bjuder på ett något senare uteliv (inget vi fick möjligheten att utnyttja dock).

Koh Phayam är som sagt ett av de mysigaste ställena vi besökt, och det plus att vi hade vår kära kompisfamilj @resamedkids på plats gjorde att vi förlängde vår vistelse med nästan en vecka. Vi har verkligen haft det helt underbart här och levt hela dygnet på stranden. Extra roligt är att Nomi lärt sig gå på riktigt här. Hon tog sina första steg i Huay Yang, men det är först här som det verkligen lossnat och hon börjat gå mer än att krypa. Efter nästan två veckors barfotaliv på stranden börjar vi trots allt se liiite fram emot saker som att slippa sand precis överallt (vilket det lätt blir när man äter samtliga måltider på stranden med en ettåring), ett badrum inomhus och att ha tätade väggar och golv omkring sig.

En reaktion på ”Life is a beach.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s