Genom palmskogen till Thap Sakae.

Utflykter

Igår kände vi att det var dags för en utflykt och bestämde oss för att utforska den närmsta byn, och den enda byn som går (om vi har förstått rätt) att åka motorcykel/saleng till (dvs att det finns småvägar) till. Det tog ca 40 minuter att åka, och vägen dit och hem var helt klart den stora behållningen av utflykten. Det är så otroligt spännande att åka runt på de små vägarna och se den varierande bebyggelsen, de fantastiska palmskogerna och att få se skymtar av vardagslivet som pågår längsmed vägarna.

Väl framme i Thap Sakae började det bli lunchdags, och när vi åkte igenom byn insåg vi snabbt att det nog skulle bli svårare än vi trott att hitta någonstans att äta. Inga restauranger i sikte, men som tur var hade vi i förväg kollat upp ett ställe som låg i utkanten av byn. Det var en resort som hette Rocky Point, och när vi kom dit förstod vi att det var för att det stack upp så mycket vassa stenar i havet att det knappast var badbart. Det i kombination med att stället kändes halvt nedlagd gjorde att vi undrade lite om det hade bott någon där de senaste åren. Men mat fanns det, och när vi var nästan klara med vår lunch kom till vår förvåning ett till sällskap, så några gäster hade anläggningen tydligen.

Efter lunchen kände vi oss dock klara med byn, och återvände till vår hemmaby där himlen blev mörkare och mörkare tills regnet snart var ett faktum och vi fick skynda oss hem.

2 reaktioner på ”Genom palmskogen till Thap Sakae.

  1. Fine, interessante bilder! Så trevlig at dere åker ut på oppdagelsesferd. Inte enkelt å hitta mat som passer vår nordiske gane i Thap Sakee..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s